• WAT
 • WIE
 • WERKWIJZE
 • BLOG
 • CONTACT
 • ← Terug naar het blog overzicht

  Tips voor een simpel leven

  12 Apr 2016   |    Innerlijke wijsheid, Persoonlijk verhaal, Inspiratie

  Wordt jij soms ook gek van al die spullen op zolde, overvolle agenda’s of drukte?

  We maken vaak keuzes die er voor zorgen dat we ontzettend druk en vol zijn. Terwijl we graag meer willen genieten van de kleine momenten. We zien steeds vaker het woord betekenisvol voorbij komen, een betekenisvolle job, een betekenisvolle relatie, werk, leren, dag invulling etc.

  Vandaag wil ik jullie inspireren met tips voor een simpeler leven, waar rust, ontspullen en keuzes centraal staan..

  Soms krijg je pas achteraf het inzicht waar je mee bezig ben. Zo kreeg ik het besef dat ik minimalistisch ben gaan leven nadat ik voor de zoveelste keer aan het verhuizen was. Door alle verhuizingen heb ik veel spullen weggedaan. Ik nam al mijn troep niet meer mee, ik ging spullen verkopen en ben kieskeurig geworden wat ik wel of niet zal kopen. Langzamerhand kan ik zeggen dat ik simpeler gaan leven en ik vind het fijn. Ik heb meer overzicht, minder stress en kan me beter focussen als ik thuis werk. Ook het maken van keuzes hoort hier bij. Want ik kwam niet toe aan de lange lijst met hobby’s en dat maakte me niet gelukkiger. Nu maak ik nog steeds keuzes om meer te kunnen genieten van het moment, want dat stukje zal altijd een aandachtspunt blijven..

  Laat je inspireren door de volgende tips.

  1. Doe minder 
  Wees niet bang om iets te missen als je nee zegt. Denk aan hobby’s, alle sociale contacten, sporten, projecten etc. Als je jouw lijstje met verplichtingen kleiner maakt, kun je meer aandacht geven aan hetgene wat echt belangrijk is.

  2. Ontspullen
  Waarschijnlijk ken je de uitdrukking ‘een opgeruimd huis, een opgeruimde geest’ wel. En vind je het heerlijk om in een schoon huis te komen na het werk? Maar ondertussen puilt je opberghok uit met hebbedingetjes?
  Het ont-spullen van je huis zorgt voor een opgeruimde geest. Door bewuster te kopen, je koopgewoontes te begrenzen en jezelf af te vragen wat materiaal voor jou betekent, word je steeds beter in een simpeler leven.

  3. Denk simpel
  Maak het jezelf niet te moeilijk door op zoek te gaan naar het betere. Vaak ligt iets dichterbij dan je denkt en doe je dit al. Je hoeft er alleen meer aandacht aan te geven. Bijvoorbeeld dat familie belangrijk voor je is en dat je het belangrijk vind om samen te zijn i.p.v. een groots familiediner te organiseren. Of dat je blij wordt van gezond leven, maar dat je zo opziet tegen sporten? Zorg dat je een sport doet waar je je gelukkiger door voelt. En maak het niet te moeilijk.

  4. Besteed meer tijd
  Evalueer je tijd door te kijken naar de energie die je hebt versus de tijd. Plan niet alles vol. Luister naar wat je lichaam nodig heeft? En wees selectief en streng. Zo kan je meer aandacht schenken aan wat je wel doet. Pas dit niet alleen in je sociale leven toe, maar denk ook aan je werk. Hoe effectief werk jij nu?

  5. Eet aandachtig
  Voed je lichaam en geniet van het voorbereiden van je eten. Hoe beter jij jouw lichaam verzorgd, hoe meer energie en hoe meer je kunt focussen. En geniet van elke hap door goed te kauwen, hierdoor voel je je veel meer voldaan.

  Een simpeler leven bespaart je heel veel gepieker, geld, tijd en geeft je enorm veel voldoening, rust en vrijheid. Uiteindelijk kan je ook veel succesvoller zijn, doordat je je op 1 ding focust.

   

  Recente Posts

  Categorieen

  IVE Coaching

  IVE is jouw online coach die je inspireet met haar blogs en tips voor meer gezondheid, bewustzijn, success en positiviteit.