• WAT
 • WIE
 • WERKWIJZE
 • BLOG
 • CONTACT
 • ← Terug naar het blog overzicht

  Hoe ervaar je meer geluk door de Wet van Aantrekking

  15 Mar 2016   |    Zelfvertrouwen, Innerlijke wijsheid, Persoonlijk verhaal, Inspiratie

  Denk je steeds aan vakanties en leuke uitjes? Kun je alleen iets moois meemaken als je echt ontspant? Nergens voor nodig.

  Ik dacht steeds aan vakantie, ik had mijn vakanties nodig om geluk te ervaren en te ontspannen. En hoewel ik nog regelmatig een yogaweekend, reis naar Thailand of een wintersport overweeg, ik heb niet meer continu de behoefte aan een vakantie.
  Want ik heb ontdekt dat een uitje niet de enige manier is om geluk te ervaren.

  Positieve flow
  Geluk betekent voor mij dat je in een positieve flow zit. Want als ik in een positieve flow zit, voel ik me krachtig, komen er goede ideeën in me op en ervaar ik veel meer toevalligheden. Ik geloof dat wanneer je je focust op positieve dingen, je positiviteit en geluk aantrekt. En dat als je je negatief opstelt, negatieve dingen op je pad komen.

  Altijd rood
  Ben jij degene die in de supermarkt altijd in de langzaamste rij gaat staan? Als je dat altijd tegen jezelf zegt, zal je vaak in de langzaamste rij te staan. Zeg je altijd tegen jezelf, die stoplichten staan altijd op rood, dan zal je merken dat de stoplichten altijd op rood staan. En ook het project waar veelal negatief over wordt gesproken, kent alleen maar tegenslagen.

  Instelling en wilskracht
  Wij zijn geneigd om negatief te denken en te denken aan hetgeen wat we niet willen. Hierdoor gebeurt hetgeen wat we niet willen. Want je trekt hetgeen aan waar je aan denkt. Waarom? Het universum bepaalt wat er gebeurt. Ik geloof dat alles een reden heeft, ook al kunnen we soms niet verklaren waarom het oneerlijk is. Het is een combinatie van jouw instelling (ben je positief of negatief ingesteld) en weten wat je graag wilt.

  Dit komt doordat het universum jouw gedachten kan horen, maar niet of je het wel of niet wilt. Dat is hetzelfde als wanneer ik aan jou vraag om niet aan roze olifantjes te denken, jij alleen aan roze olifanten kan denken. Het universum kan alleen jouw gedachten horen.

  De wet van Aantrekking
  Deze filosofie is gebaseerd op de Wet van Aantrekking. Ik heb gemerkt dat wanneer ik positief denk en focus op hetgeen ik wil, dit ook zal gebeuren. Je hoeft niet te weten hoe iets moet gebeuren, je hoeft alleen te weten wat je graag wilt. Als je weet wat je wilt, kun je het gevoel oproepen dat daarbij hoort. Visualiseer hoe dit er uit ziet: welk gevoel hoort er bij? Geeft het een goed gevoel? Dan zit je in een positieve frequentie. Het kan ook zijn dat je er helemaal niet blij van wordt, dan kun je hier beter niet aan denken, want dan kom je in een negatieve frequentie terecht.

  Meer geluk creeëren
  Begin klein, denk aan kleine stapjes die je zou kunnen nemen. Bijvoorbeeld door te visualiseren hoe jij wilt dat jouw zaterdagavond eruit ziet. Of door te visualiseren dat er een parkeerplaats vrij is, of dat je aan de tafel zit die nu nog bezet is. Hoe positiever je denkt over hetgeen je wilt, hoe groter de kans dat het geluk je toelacht.

  Meer waarde dan vakantie
  Ik probeer het dagelijks uit. En het werkt. De goede flow waar ik nu in zit maakt me blij én ik ervaar daardoor meer geluk in het dagelijks leven. Ik zit nu in een positieve flow om mezelf en jullie te inspireren om meer geluk te ervaren. Maar ook de voldoening die ik krijg uit mijn werk, uit de mensen die ik ontmoet en te visualiseren wat ik wil. Al deze dingen maken me gelukkig. Ik maak nu dagelijks bewuste keuzes om het geluksgevoel te ervaren en stel me positief in. Ik realiseer me dat dit meer waarde heeft dan een vakantie ;).

  Stappen voor meer geluk
  Wil jij ook meer geluk ervaren door de Wet van Aantrekking te gebruiken? Dit zijn de simpele stappen voor meer geluk:
  1. Denk positief
  2. Visualiseer wat je wilt
  3. Wees dankbaar
  4. Stel een intentie voor de dag
  5. Kijk naar de kleine dingen
  6. Doe waar je positieve energie van krijgt

  Recente Posts

  Categorieen

  IVE Coaching

  IVE is jouw online coach die je inspireet met haar blogs en tips voor meer gezondheid, bewustzijn, success en positiviteit.