• WAT
 • WIE
 • WERKWIJZE
 • BLOG
 • CONTACT
 • ← Terug naar het blog overzicht

  8 Redenen om bloemen in je huis te zetten

  31 Mar 2016   |    Inspiratie

  Nu de lente begonnen is en de bloemen volop in bloei zijn, is het weer tijd om bloemen in huis te zetten.

  Wist je dat bloemen heel veel voordelen hebben? En niet alleen dat je er heel blij van wordt? Vandaag deel ik 8 voordelen van bloemen in je huis. Wat doen bloemen met je huis en waarom is het goed om bloemen in je huis te zetten?

  1. Blijheid
  We worden natuurlijk blij van bloemen. Misschien is het een cadeautje of heb je jezelf een cadeau gegeven? Bloemen brengen kleur in je huis, wat we associëren met vrolijkheid, mooi weer en schoonheid.

  2. Energie
  Bloemen zorgen voor een goede energie in je huis. Bloemen zijn een bron van de levende Chi (energie) en kunnen het evenwicht van de energie van een ruimte herstellen.
  Een goede energie in je huis zorgt voor een warm vertrouwen gevoel, het geeft je energie om iets te doen, je wordt er ontspannen door, visite ervaart je huis als fijn en je wordt er gewoon heel blij van! Een huis moet je voeden, aandacht, liefde en warmte geven. Daar is bloemen eenn onderdeel van. Kaarsen, licht en woorden helpen ook. Hoe langer bloemen goed blijven, hoe beter de energie is in je huis.

  3. Kracht 
  Bloemen helpen je om in contact te komen met energie, om je evenwichtig en sterk te voelen.

  4. Symbolische waarde 
  Elke bloem heeft een symbolische waarde, zoals de rode roos als teken dat je van de ontvanger houdt. Al sinds de oudheid worden bloemen gebruikt om iets duidelijk te maken. Elke bloem is voor iets goed.
  Bijvoorbeeld, de appelbloesem voor vrouwelijk schoon, de klaproos voor slapen en dromen, de pinksterbloem voor vruchtbaarheid, de amaryllis voor trots, de zonnebloem voor licht en de pioenroos voor bescherming.

  5. Ontspannend 
  Het aanzien van bloemen hebben een ontspannend effect op je gestel en werkt stress verminderend. Ook het verzorgen van bloemen of planten werkt stress verminderend.

  6. Reinigend
  Bloemen hebben net zoals planten een reinigende effect. Ze zuiveren de lucht. Ze reinigen chemische stoffen van schoonmaakmiddelen, rook etc. Planten doen dit is een nog grotere mate.

  7. Je wordt sneller beter
  Bloemen versnellen het proces om beter te worden als je ziek bent. Het dus altijd een goed idee om bloemen mee te nemen op ziektebezoek.

  8. Harmonie
  Bloemen brengen rust en harmonie.

  Recente Posts

  Categorieen

  IVE Coaching

  IVE is jouw online coach die je inspireet met haar blogs en tips voor meer gezondheid, bewustzijn, success en positiviteit.